Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Our school

trenfrdeitknru

almanyada eğitim, yurt dışı eğitim ülkeleri


Nüfus: 
81.800.000

Yüz Ölçümü: 357.021

Başkent: Berlin

Para Birimi: Euro

Telefon: Ülke kodu: 49, Türkiye 0090 + alan kodu ve telefon numarası ile aranır.

Konuşulan Diller: Almanca

Din: Protestan %34, Roma Katolikleri %34, Müslümanlar %3,7, diğer %28,3

Almanya Zaman Dilimi: Almanya’nın zaman dilimi UTC/GMT +2 saat.

Saat Farkı: -1 saat

Uçuş Süresi: İstanbul – Frankfurt arası 3 saat 15 dakika

Acil Telefonlar: Ambulans, İtfaiye ve Polis Ortak Çağrı Numarası 112

Kültür, sanat ve tarih birikimi ile Avrupa'nın önemli merkezlerinden biri olan Almanya, 82 milyonluk nüfusuyla, Rusya Federasyonu'ndan sonra Avrupa'nın en kalabalık ülkesidir. Kuzeyde Danimarka, batıda Hollanda, Belçika, Lüksemburg, Fransa, güneyde İsviçre, Avusturya, doğuda Çek Cumhuriyeti ve Polonya olmak üzere dokuz ülke ile komşu olan Almanya, bu merkezi konumuyla doğu ile batı arasında olduğu gibi, İskandinavya ve Akdeniz arasında da bir köprü oluşturmaktadır.

Dünya üzerinde 100 milyonu aşkın kişi tarafından konuşulan Almanca, Hint-Avrupa büyük dil grubu içinde Germen dilleri ailesine ait olup, Danimarka, Norveç, İsveç, Flemenk, Flaman ve İngiliz dilleriyle de akrabadır.

Türkiye ve Almanya arasında yıllardır varolan kuvvetli sosyal ve ekonomik ilişkiler, Almancayı ülkemizde önemli bir yabancı dil haline getirmiştir. Almanya’nın doğası, çok çeşitli ve çekici bir görünüm sergiler. Alçak ve yüksek sıradağlar, platolar, taraçalar, tepeler, dağlar, göller ve göz alabildiğine uzanan geniş ovalara sahip bir ülkedir. Almanya, yaklaşık yüzde 20 civarındaki dış ticaret hacmi ile Türkiye'nin dış ticaretinde birinci sırada yer alır.

Yurtdışı-eğitim-ülkeleri-Almanya


Almanya Vizesi


Öğrencilerin Almanya’da dil eğitimi veya üniversite eğitimi alabilmeleri için Almanya vizesine ihtiyaçları vardır. Öğrenciler ilk vizelerini Türkiye' deki Alman Konsolosluklarından almaları gerekir. Almanya’da Üniversite eğitim almak isteyen öğrenciler Almanya vizesi için gerekli evrakların hem asıllarını hem de fotokopilerini Türkiye' deki Alman Konsolosluklarına ibraz etmeleri gerekir. Almanya Konsolosluğu öğrencilere 2 çeşit Almanya vizesi vermektedir.

Almanya Öğrenci Vizesi: (Studentenvisum)
DSH veya TestDAF gibi Almanca sertifikasına sahip öğrenciler Almanya’da Üniversitelerden kabul belgesini (Zulassungsbescheid) alabilirler. Almanya Üniversite kabul belgesi ile Almanya Konsolosluklarına müracaat ederek öğrenciler Almanya Öğrenci Vizesi alabilirler.

Almanya Dil Eğitim Vizesi: (Sprachvisum)
Almanya Konsolosluğu, Almanya Dil Eğitim Vizesi için; Almanca Dil Kursunun haftalık en az 20-24 saat arası olmasını ve DSH veya Test-DAF gibi Almanca dil sınavlarından birine hazırlık amaçlı olduğunu belirten kurslara kayıt olma zorunluluğu getirmiştir. Almanya'ya geliş tarihinden itibaren 18 ay içinde üniversiteye kayıt yapıldığında (yani gerekli olan Almanca Dil Sertifikası alındığında) Almanya dil vizesi, öğrenci vizesine çevrilir. Almanya Konsolosluğundan Vize alınırken bu durum Konsolosluk yetkililerine önceden bildirilmelidir. Almanya’da Üniversite Lisans veya Yüksek Lisans mezuniyeti sonrası 1 yıl içinde iş bulunduğunda Almanya’da oturum vizesi alınabilir.

Çalışma İzni
Türk vatandaşları için üniversite öğrencisi olarak tatillerde yılda 90 günlük yasal çalışma hakkı mevcuttur. Duruma göre bu şekilde çalışarak bir öğrencinin yıllık masrafının çok büyük bir bölümünü kazanması mümkün olabilmektedir.

Yaşam Maliyetleri
Almanya’da öğrenciler konaklama için aylık ortalama 250-350 Euro harcamaktadır. Konaklama için ev veya yurt kullanabilirsiniz. Buna ek olarak ulaşım, beslenme ve sosyal giderleriniz için de toplamda 300 Euro civarında paraya ihtiyacınız vardır.

Almanya Hava Durumu
Federal Almanya'nın iklimi büyük bölümü kuzey denizi istikametinden gelen ve batı yönünden esen nemli rüzgârların etkisiyle serindir. Almanya'nın kuzey batı bölümü Atlantik Okyanusu etkisinde kaldığından, yılın her dönemi yağmurludur. Kış ayları bu bölgede genel olarak ılımlı, yaz ayları ise serin geçer. Doğu Almanya bölgesinde iklim genel olarak kara iklimi karakterindedir. Bu bölgede kış ayları uzun ve sert geçer. Yaz ayları ise sıcaktır. Periyodik olarak ta kurak geçen sürelerde yaşanır. Hava sıcaklığının en fazla olduğu ay Temmuz, en düşük olduğu ay ise Ocak ayıdır. Bölgesel olarak sıcaklık farklılıkları ve yağış miktarındaki değişiklikler her zaman vardır. Genelde dağların batı yönleri doğu yönlerine göre daha fazla yağış alır. Bazı yöreler, dağların korumasından dolayı sıcak iklime sahiptir. Örneğin Yukarı Ren Nehri ovası böyle bir bölgedir. Yazın (Temmuz) kuzey Almanya'nın geniş ovalarında sıcaklık ortalama olarak 18 derece civarındadır. Güneyin sıcak bölgelerinde ise bu 19,4 derecedir.

Almanya Sağlık Bilgileri
Almanya'da eğitim alırken üniversite bünyesinde devletin resmi sigortası olan AOK sağlık sigortası ile sigortalanırsınız. Bunun haricinde Almanya'da üniversite öncesi Almanca dil eğitiminde iseniz özel sağlık sigortası ile acentemiz tarafından sigortalanabilirsiniz. Sağlık sigortası yapılırken size özel bir sağlık kartı hazırlanır ve Almanya’da Haus Artz denilen ( Aile hekimi ) muayenehanelere giderek bu sağlık kartı ile sınırsız hizmet alabilirsiniz.


Popüler Kentler

Berlin, Düsseldorf, Essen, Frankfurt, Hamburg, Münih

“Berlin”

"Bir şehir düşünün ki, sarp dağların eteğine kurulmuş, rengârenk bir bitki örtüsüne bürünmüş olsun... Şarap bağlarından gelen ılık esintiyi okyanustan gelen hoyrat rüzgârlar kucaklasın... Senenin her günü, güneşli bazen rüzgârlı bir Akdeniz iklimi tadında olsun... Öyle bir şehir düşünün ki doğal güzelliği hiç bozulmamış olsun..." Şehir çok güzel planlanmış; çevre düzenlemesi de bir o kadar güzel. Doğanın, denizin ve oksijenin birleştiği kent eşsiz güzelliğiyle insanı hemen içine alıyor. Cape Town'da insanların büyük bir kısmı tek katlı müstakil evlerde oturuyorlar.

“Duesseldorf”

Duesseldorf Kuzey Ren-Westfalia eyaletindeki ticari ve Almanya'nın moda merkezi. Güzel cam ve tekstiliyle övünülür, Almanya'nın ilk gökdelenini bu şehirde 1924 yılında Wilhelm-Marx-Haus tarafından inşaa edildi.

Şehrin birkaç evi şimdi müzedir. Ve şair Heinrich Heine'nın çalışmalarının bulunduğu kütüphane bulunmaktadır.

Düsseldorf'ta birkaç ilginç sanat müzesi vardır. En iyi 3'ü: Sanat müzesi(Kunstmuseum), Kuzey Ren Westfalia büyük ve modern sanatcılar koleksiyonu görebilirsiniz (Klee, Kandinsky, Beckman, Miro` and Warhol), ve Kunsthalle Goethe Müzesi ve Heinrich-Heine enstütüsü kesinlikle gezmeye değer yerlerdir. Restore edilmiş Rathaus'u, eski barok St Andreas Kilisesi ve St Lambertus Basilika. Barbarossa´nın eski İmparatorluk sarayı Kaiserswerth. Deutsche Oper am Rhein, Schauspielhaus, Kammerspiele.. Burada sessiz birkaç harika restorant ve barlar Altstadt da bulunur. "Brauerei im Füchschen", harika bir atmosferde gerçek Alman yemekleri yiyebileceğiniz yerler "Im goldenen Kessel"; "Zum Schlussel".

“Essen”

Essen, 18 milyonluk nüfusuyla Almanya'nın en kalabalık eyaleti olan Kuzey-Ren Vestfalya Eyaleti'ndedir. Eyalet sanayinin kalbi; çağdaş teknoloji, medya ve kültür merkezi olarak bilinir. Ünlü Folkwang Müzesi de Essen kentindedir.

“Frankfurt”

Eskiden limanıyla ve ticaretle çok canlıymış ve şimdi Londra'dan sonra en büyük finans merkezidir. Güzel katedral ve Main Nehri'nin güney kıyısı müzelerle doludur. Okulun bulunduğu semtin ismi "Sachsenhausen'', şehrin en şık, modern, seçkin ve tarihsel semtlerinden biridir. Sachsenhausen büyüleyici kafeleri, butikleri ve hareketliğiyle eşsizdir.

Städel: Frankfurt'un en ünlü müzesidir. Architektur (mimari) Müzesi: mimari güzelliği ve yaşanılan toplantılarla dikkat çeken bir yerdir. Moderne Kunst (modern sanat) galerisi değişimi ile dikkat çekmektedir. Schirn Kunsthalle: Uluslararası sanatçıların sergisidir.

Alte Oper(opera), Frankfurt 'un en gözde yeridir. Uluslararası tiyatrosuyla çeşitli dillerde güzel oyunlar sunulmaktadır.

Wagner, çok popüler olan klasik elma şarabı tavernası onun kadar iyi olan "Germania" ve "Kanonensteppel" mekânları. "Speisekammer" restoranda, en iyi Alman yemeklerinin yiyebilirsiniz. Kafeler & Barlar: Helium, Studio Bar ve Lux. Frankfurt'un sosyetesi ve şöhretlerinin buluştuğu noktası Schirn barıdır.

“Hamburg”

7 Milyon nüfusu ile Almanya'nın ikinci büyük kentidir ve Federal Almanya Cumhuriyetinin 16 eyaletinden bir tanesidir. Hamburg, kent olduğu gibi aynı zamanda da belde devletidir.

Hamburg, ekonomi ve kültür açısından tüm kuzey Almanya'nın merkezidir. Hamburg Metropol bölgesinde 3,5 Milyon insan yaşamaktadır - Hamburg onlar için, bir alışveriş ve kültür metropolüdür.

Kent bölgesi, sahip olduğu 755 kilometrekare yüzölçümü ile Paris'ten yedi, Londra'dan ise iki buçuk kat daha büyüktür. Bu yüzden, Hamburg daha yüksek yaşam ve ikamet kalitesine sahiptir. Hamburg, kişi başına düşen 30 metrekarelik ikamet alanı ile dünyadaki büyük kentlerin arasında en büyük ortalama ikamet alanına sahiptir. Şehir semtinin % 14 oranından fazlası yeşil alan ve dinlenme alanlarıdır.

Hamburg, 2302 köprüye sahiptir, Venedik ve Amsterdam'ın toplam köprü sayısından daha fazladır. Hamburg, dünya çapında 90 adedi aşkın Konsolosluk sayısı ile New York'tan sonra ikinci sırayı almaktadır. Hamburg ilk ticaret merkezi olarak dünyaya sürekli açıktı ve bu da Hamburg mantalitesinin gelişmesine katkı sağlamıştır.

Hamburg’da 31 tiyatro, 6 müzikal oyunların sergilendiği yer, 10 kabare ve 50 devlet ve özel müze mevcuttur. Toplam 4000 restorandan 2400 tanesi yabancı mutfak çeşitleri sunmaktadır. Elbe ve Alster nehrinin kıyıları yürüyüşe davet etmektedir. Liman turları etkileyici olup Hamburg manzarasını farklı bir tarafından göstermektedir.

Kentin kalbinde büyük bir deniz yer almaktadır: Alster. Alster turunun sonunda, alışveriş yapmak veya sokak kafeteryasında oturmak için, kentin merkezine ulaşılır. Hamburg'un modern Metro-trenleri ve otobüslerinde uygulanan tasarruf tarifeleri ile çabuk bir şekilde her tarafa ulaşılabilir.

Hamburg'un çevresi çok çekicidir. Meyve bahçeleri olan, Eski kent, sahip olduğu eski çiftlik evleri ile otobüs veya bisiklet ile yapılacak geziler için mükemmel bir ortam sunmaktadır. Stade veya Lüneburg’un eski tarihi kentlerine yarım saatte ulaşılabilir. Otomobil veya trenle bir saatte Lübeck’e veya kuzey denizi kıyısına ulaşılabilir.

“Münih”

Münih, Avrupa'nın önde gelen finans ve toptan ticaret merkezlerinden biri durumundadır. Üniversitesi, akademileri, tarihsel anıtları, ünlü müzeleri ve her yıl ekim ayında düzenlenen festivaliyle farklı kesimlerden insanları barındıran kentin kendine özgü bir dinamizmi var ve ekonomik koşullardan dolayı yaşam standardı oldukça yüksek...

Bavyera Gölü'ne ve İtalya'ya yakın olduğu için kentin güneyi en çok talep alan bölgelerin başında geliyor. Bu bölgedeki eski yapılarda talep oldukça fazla, fakat alternatifler azalmakta olduğu için dolayısıyla fiyatlar da artıyor. Kentin kuzeyine doğru çıkıldıkça fiyatlarda belirgin bir düşüş söz konusudur. Leutenberger emlak şirketinin verdiği bilgiye göre bu bölgedeki en basit konutların bile rayiçleri, metrekare başına 300 Euro’dan başlıyor. Stres ve trafik sorununa rağmen şehirde yaşamayı tercih edenler çoğunlukta. Buna karşılık artık şehir dışında yaşamayı isteyenler de var. Bu durum Pullach gibi bölgelere talebi artırıyor. Münih’teki fiyatların yüksek olması bu kaçışın bir diğer sebebi. Ucuz yerler arayanlar kentin dışına çıkmak veya yeni projeleri beklemek zorundalar ki, bunun da emlak piyasasını nasıl etkileyeceği henüz belli değil.



Görülecek Yerler

Berlin Duvarı, Neuschwanstein Şatosu, Oktoberfest, Brandenburg Kapısı, Berlin Zoolojik Bahçesi, Zugspitze Dağı, Berliner Fernsehturm, O2 World, Bergama Müzesi, Köln Katedrali, Müzeler Adası, Berlin Olimpiyat Stadyumu.

“Berlin Duvarı”

Berlin Duvarı, Doğu Almanya vatandaşlarının Batı Almanya'ya kaçmalarını önlemek için Doğu Alman meclisinin kararı ile 13 Ağustos 1961 yılında Berlin'de yapımına başlanan 46 km uzunluğundaki duvardır.

“Neuschwanstein Şatosu”

Neuschwanstein Şatosu veya Neuschwanstein Kalesi, Almanya'nın Bavyera eyaletine bağlı Füssen yakınlarındaki Hohenschwangau kasabası yakınında bulunan sarp bir tepeye kurulmuş olan, 6 katlı, 19. yüzyıl Neo-romantisizm mimari stiliyle yapılan kaledir.

“Oktoberfest”

Oktoberfest ya da Türkçe çevirisi ile Ekim festivali, Almanya'nın Bavyera eyaletinin Münih kentinde her yıl Eylül ayının son günleri ve Ekim ayının ilk günlerinde düzenlenmekte olan 2 hafta süren bir festivaldir.

“Brandenburg Kapısı”

Brandenburg Kapısı Almanya'nın Berlin şehrinin ana sembollerinden biridir. Hemen kuzeyinde Reichstag bulunur. Soğuk savaş boyunca, Reichstag Batı Berlin'de, Brandenburger Kapısı Doğu Berlin'de bulunmuştur.

“Berlin Zoolojik Bahçesi”

Berlin Zoolojik Bahçesi Almanya'daki en eski ulusal hayvanat bahçesidir. 35 hektar alan kaplayan park 1844 yılında Berlin'de açılmıştır.

“Zugspitze Dağı”

Zugspitze, Almanya'nın en yüksek dağıdır. Deniz seviyesinden yüksekliği toplam 2.962 metredir.

“Berliner Fernsehturm”

Fernsehturm, Berlin'in şehir merkezinde bir televizyon kulesidir. Alexanderplatz meydanına çok yakındır. Demokratik Almanya Cumhuriyeti yönetimi, 1965-1969 yılları arasında inşaa edilen kulenin Berlin'in sembolü haline gelmesini amaçlamıştır.

“O2 World”

O2 World, Berlin'in Friedrichshain semtinde çok amaçlı bir arena. Eylül 2008'de açılan salon Anschutz Entertainment Group tarafından işletilmektedir.

“Bergama Müzesi”

Bergama Müzesi Berlin'deki Müzeler Adası'nda bulunan beş müzeden biridir. Müze, Alfred Messel tarafından tasarlandı ve Ludwig Hoffmann denetimindeki inşaat 1910'da başlanmıştır. 20 yıl sonra, yani 1930'da tamamlanmıştır.

“Köln Katedrali”

Köln Katedrali, Almanya'nın Köln kentinde bulunan tarihi katedraldir. Hristiyanlığın Katolik mezhebi için açılmış bir ibadethanedir. 1248 yılında yapımına başlanan katedralin yapımı 632 yıl sürmüş ve 1880 yılında hizmete açılmıştır.

“Müzeler Adası”

Müzeler Adası, Almanya'nın başkenti Berlin'in Mitte ilçesinden geçen Spree Nehri'nin üzerinde bulunan küçük bir adanın kuzey kısmında bulunan tamı tamına 1 kilometrekarelik alana sahip müzeler kompleksidir. 1990'da iki Almanya'nın da birleşmesiyle 1945'ten bu yana doğu ve batıya bölünmüş olan koleksiyonun yeniden bir araya getirilme imkânı belirlenmiştir. Müzeler Adası, 1999'dan beri UNESCO'nun Dünya Mirasları Listesi'nde bulunmaktadır.

“Berlin Olimpiyat Stadyumu”

Berlin Olimpiyat Stadı, 1936 yılında Olimpiyat Oyunları için Berlin'de yapılmış olan stattır. 1936 Yaz Olimpiyatları'na ve 1974 FIFA Dünya Kupası'na da ev sahipliği yapan stat 2006 FIFA Dünya Kupası final maçına da ev sahipliği yapmıştır.

Back to top